onsdag, september 05, 2007

Politikens gycklare



Lördag den 1.9 bjöd Örnsköldsviks Allehanda på en ledare med stor signifikans. Stort uppslaget kunde tidningens läsare ta del av nyheten att Folkpartiets lokala hemsidor är en samling tomma eller direkt otidsenliga kulisser. Den ansvarige för länets IT-arbete, Gunnar Melin har med det än en gång visat på sin kompetens som en politkens gycklare.
Valet 2006 skulle enligt partiet centralt bli det första riktiga IT-valet och partiets lokala organisationer och aktiva uppmanades att starta egna hemsidor. Partiets experter hjälpte till med den grundläggande mallen. Resultatet blev en samling tomma kulisser för kommunföreningar, länsförbund och landstingsgrupp. Det kan knappast ha varit särskilt lockande för eventuella väljare att surfa in på de hemsidorna.
I det sammanhanget är det inte konstigt att vissa kommunföreningar hade stora problem att försvara sina mandat.
Inkompetens belönas inte av väljarna vilket väl visas av Folkpartiets lokala resultat i 2006-års val men det bekymrar inte det gamla gardet. Där går grupplojaliteten före partinyttan och omval av för länge sedan avsomnade förmågor är ordningen för dagen.

5.9.2007
Jarl Strömbäck

Inga kommentarer: