fredag, augusti 14, 2020

sensommartid 2020

Från juli månads regn och blåst, till augusti med högsommarvärme och bad i havets mer än +20 grader. Sommaren i år i ett nötskal. För båtfolket och många andra är det augusti som blir årets sommarmånad. Och det sker samtidigt som sommaröppna restauranger och annan service stänger ner inför skolstart och jobbstart igen.


För oss som varit ute i havsbandet dessa dagar har det varit riktigt fint. Trängseln har avtagit, och gemytet tilltagit. Och de dagliga doppen i havet har svalkat för den ibland väl stora solvärmen.

Dags för bloggen att få återkomma med sina reflektioner över stort och smått. Invandring och integration har ökat i betydelse i vårt land under sommarens misslyckade försök att finna en gemensam politisk lösning. De öppna dörrarnas partier ser inga problem med öppna gränser. De som ser ökande kostnader och belastning på de finansiella systemen i invandringens spår har en annan verklighetsbild.

Och i landet i stort är ungdomsbrottsligheten och det dödliga våldet i fokus. Ofta kopplat till 2-a generationens invandrare, unga personer vilka inte skyr några medel för att hävda sin rätt. Oftast kopplat till kriminalitet. Sverige som nation har stora problem att brottas med, och statsministern skickar fram sina ministrar för att undvika att själv bli måltavla för missnöjet.

I den stora världen väntar tvekampen mellan Donald Trump och hans trosfränder i det politiska etablissemanget, och den demokratiska oppositionen runt Biden/Kamara. Må valet i november ge ett nytt ledarskap i det stora landet i väster. 

Världen behöver ett USA man kan luta sig mot och samarbeta med. Hoten mot demokratin i världen i stort bådar inte gott för framtiden. Länder som Kina och Ryssland söker ständigt sätt att öka sitt inflytande, och har sina vasaller även inom EU.

Mycket finns att vaka över i vår tid.

2020.08.14

Jarl S

 

Inga kommentarer: