lördag, augusti 01, 2020

Demokratin prövas

Strålande fint väder denna augustis första dag. Sol och bad väntar för många, en efterlängtad lyx efter en osedvanligt blåsig och kall Juli månad. Ännu ett par veckor kvar innan skolorna börjar och höstens rutiner tar över. Men sommaren kan nog så smått börja att summeras.

Det blev ingen katastrof för semesterorterna, på många ställen rapporteras fulla campingar och större omsättning än tidigare. Bil- och båtsäljare har haft goda tider när svensken spenderat på hemmaplan istället för utrikes. Och daglighandeln rapporterar om rekordförsäljning av samma skäl.

Förlorare finns naturligt nog i den gränshandel som uteblivit, och hos de företag som haft stopp och neddragningar i sina verksamheter. En anpassning nog så nödvändig i en ständigt föränderlig värld.

Och inför skolstarten kan det vara nog så intressant att ta del av följande ledare ur en av våra större dagstidningar. Att våra myndigheter använder sig av censurvapnet genom att inte diarieföra skrivelser som går emot gällande politiska trender, demonstreras här på ett tydligt sätt.

https://www.gp.se/ledare/s%C3%A5-nedmonterades-den-svenska-skolan-1.31976679

Och i USA tätnar kampen om demokratins kärna, de kommande presidentvalet, efter att sittande president för första gången i landets historia agerar för att ställa in valet i november. Möjligheten att han kommer att avsättas är uppenbar, och viktigare för honom än att vårda den amerikanska konstitutionen.


https://www.nytimes.com/2020/07/31/us/politics/trump-tweet-democracy.html?referringSource=articleShare&fbclid=IwAR39rxortG_8rka-NQE_7lwJxs-NNVwIAm1Y3FmkJ090qi4ugTb0Bejf8Cg

Läs och begrunda.

2020.08.01

Jarl S


Inga kommentarer: