tisdag, juni 02, 2020

Man of conflict

Strålande vacker morgon på landets västra kust denna dag. Havet lockar med sin friska luft, och nu också badtemperatur. Men innan det måste utvecklingen i vår sargade omvärld kommenteras.

Att den amerikanske presidenten Donald Trump är en ”man of conflict”, har undertecknad återkommit till i bloggen alltsedan hans tillträde i positionen som amerikansk president. Hans twittrande utan förankring i det parti han förmodades tillhöra, syftade till att tvinga partiet att gradvis underkasta sig hans synsätt. Så har också skett, dessvärre. "If you can´t beat him, join him" har blivit det republikanska partiets motto.

Hans internationella agerande har varit av samma slag, att härska genom att söndra har i Donald Trump fått ett övertydligt ansikte. Internationella organ svartlistas, överenskommelser kastas över ända. Allt för att tydliggöra att han bestämmer oinskränkt.

De stämningar han blåst upp internt i det amerikanska samhället har byggt på skapandet och underhållandet av konflikter mellan olika grupper i samhället. I den miljön har också det polisvåld vuxit, som innebär att färgade personer mördas av poliser på ett alltmer godtyckligt sätt. Att till slut bägaren rinner över, och de upplopp kommit som nu plågar nationen, är i grunden resultatet av Trumps politik.

Naturligtvis ser inte Mr Trump någon egen skuld i upploppen, det gör inte despoter. Istället talar hans kroppsspråk när han talar om att kalla in militär mot det egna folket, om något helt annat. Han ser otroligt förnöjd ut, äntligen kan han känna att han lyckats med sin strategi. Tilliten mellan människor har rivits sönder, och utvecklingen går mot det sönderfall som så många fruktat, och varnat för.

I den miljön ser också Trump möjligheten att på politisk väg ytterligare stärka sin makt. Konfliktsskaparen och despoten Donald Trump kommer att fortsätta att underblåsa de destruktiva stämningarna, de är hans livsluft.

USA-s ledarskap är en katastrof för landet, och för världen i stort.
2020.06.02
Jarl S

Inga kommentarer: