torsdag, februari 27, 2020

Sverige under attack!


Minus 8 grader och en släng av vinterkyla över landets västra kust denna dags morgon. Men det skymmer inte det faktum att solen skiner och dagsljuset har blivit 2 timmar längre sedan årsskiftet, och att våren redan knackat på dörren, bildligt talat. Det får bli också den här dagens signum. Nu till en av alla reflektioner i vår av internationell oro präglade tid.

Det lilla landet i norr är tydligen en lagom godbit för den kinesiska draken att äta upp, bit för bit. För 20 år sedan var handeln mellan länderna liten och av marginell betydelse. Men teknologin i det vänligt sinnade och öppna landet Sverige, var också en öppen dörr för de kinesiska imperialisternas strävanden. Gradvis har man nu lagt under sig kontrollen av Sveriges näst största företag Volvo Cars. Man har ett stort ägande i också vårt lands största företag Volvo AB, man kontrollerar också ett antal mindre men samhällsnyttiga företag, som tåglinjen Arlanda Express. Nu investerar också Kina miljarders mångfald i vindkraften i vårt land, för att på det sättet få kontroll över energisektorn, en samhällskritisk sektor i vårt land.

Kina är inget demokratiskt verkande land. Det är en diktatur som driver sin linje i olika frågor utifrån den maktposition man skaffat sig. Mot den bakgrunden har man också installerat en politisk torped som ambassadör i vårt land. En person vars mandat det mycket tydligt framgår, innebär att med ömsom morot, ömsom piska genom påverkan på media, enskilda personer och det politiska systemet öka det politiska trycket på vårt land, och därmed också kontrollen.

Att mänskliga rättigheter i det sammanhanget saknar betydelse för den kinesiska draken visar också hanteringen av den svenska medborgaren sedan tidigt 1990-tal Gui Minhai. Kidnappad av kinesisk säkerhetspolis i Thailand, förd till Kina och fängslad på okända grunder i flera år. Nu mot alla internationella konventioner, fråntagen sitt svenska medborgarskap och dömd till ett 10-årigt straff.

Undfallenheten från den svenska staten när det gäller länder som Kina, undergräver inte bara vår suveränitet som land, den leder oss också bort från det demokratiska fundament vi stått på. Fallet Volvo är i det sammanhanget ett typfall. Först ett övertagande och med det överförande av teknologi till den egna hemmamarknaden i Kina. I fas 2 som nu är aktuell, ett överförande av Volvo till den kinesiska statens koncernbolag Geely. Därmed mister också Volvo sin självständighet, i den mån det inte redan är så. Och det utvecklingscenter som nu byggs på Lindholmen, och när det planerades presenterades som Volvo Utvecklingscenter, har nu rubricerats om till CEVT, China Euro Vehicle Technology. Kan avvecklingen av begreppet Volvo manifesteras tydligare?

Bit för bit maler den kinesiska draken, genom påverkan på ett mycket medvetet sätt, ner den svenska demokratin och självständigheten.

När skall detta bli den överlevnadsfråga den förtjänar, på vårt lands politiska och strategiska dagordning?

2020.02.27

Jarl S

Inga kommentarer: