torsdag, juni 29, 2017

Lågtryckens tid




Det blåser hårt på landets västra kust. Lågtrycken har  denna försommar sin bana återkommande över området. Den torka man klagar över på andra delar av landet återfinns inte här. Istället får vi de regn som kanske borde fallit på andra håll. Stora skogsbränder i Spanien och Portugal är exempel på sådana områden.



Och i den politiska världen går utvecklingen vidare. I veckan presenterade NY Times en helsida med lögner som landet USA-s trumpne president försökt göra till sanningar under det senaste halvåret. Nu står det också klart att amerikansk underrättelsetjänst redan sommaren 2016, visste om att Ryssland planerade storskaligt agerande i den amerikanska valkampanjen. Obama-administrationen varnade Putin för följderna av ett sånt agerande, men samtidigt var man så övertygad över att Clinton skulle vinna, att man översåg med faran. Nu sitter man med ett facit som skrämmer en hel värld.



Tysklands kloka dam Merkel kom  tillbaka från sitt USA-besök märkbart skakad.

Budskapet från henne var, att nu måste Europa planera för en värld utan det amerikanska beroendet. I Trump har USA fått en mästare i konsten att härska genom att söndra. I det sönderfallet hoppas Trump att USA skall stå som en vinnare, men det är alls inte säkert.

Och vad händer när 22 miljoner amerikaner mister sina sjukförsäkringar? Hur långt borta är revolten?



Häromdagen hade någon organisation i USA gjort en skärmdump på bloggen Liberala Vindar. Ett par hundra avsnitt tydligen laddats ner till någon dator i USA. Visst är det intressant att en på svenska skriven blogg får det intresset också hos den amerikanska underrättelsetjänsten, för det är väl där det hamnat. Tackar för intresset gör skribenten.



Dags att ta sig an dagens andra uppgifter. Sommaren är ändå här, och den skall njutas så mycket det bara går.



2017.06.29

Jarl