onsdag, januari 07, 2015

Nytt År



Det nya året har fått starta med en resa i gamla fotspår, och utan dator annan än den lilla i mobilen. Välgörande kanske att en vecka få andra perspektiv på livet.

Nyårsnatt
Och där borta, i rikets andra stad växer det så det knakar. Över områden som tidigare talade om nedläggning och misslyckanden, växer nu de fina husen upp som svampar ur jorden. De lockar mängder av nya invånare att betala dyra pengar för att bo vid älvstranden där förr fartygen lastade och lossade, och världens finaste skeppsvarv gav arbete åt tusentals yrkesmän och kvinnor.

Så bevisas än en gång att avveckling också på sikt kan bli utveckling, men på andra områden. Över staden brakade det största fyrverkeri undertecknad någon gång sett på nyårsnatten. Och vi var hundratals människor som följde skådespelet från höjderna på det fina Ramberget.

Nu åter till snöskottning och vardag i staden i norr, det nya året kommer säkert att bjuda på nya erfarenheter. Förändring är inte sällan också framgång, något som vi alla bör ta åt oss. Och naturligtvis skall goda värden bevaras, som det triviala i att få spänna på sig skidorna för en stund av njutning och reflektion i fina, vita skidspår.

2015.01.07

Jarl Strömbäck

Inga kommentarer: