lördag, november 15, 2014


Mönster går igen

Det drar en skugga av 1930-tal över Europa. Då handlade det om landet i dess mitt som upprustade, alltmedan andra länder nedrustade efter det blodiga 1-a världskriget. I ledningen för den tyska revanschist-politiken stod före detta korpralen Adolph H.

Under hans ledning annekterades område efter område, det franska gränsområdet, Österike och sudet området i Tjeckoslovakien. Och den blåögt troende engelske premiärministern Chamberlain myntade begreppet ”Peace in our time”, efter att ha medverkat till eftergiftspolitiken. De olika eftergifterna, undfallenheten från omvärlden medverkade till en ständigt ökande aptit hos maktapparaten, med historiens största krig mellan nationer som följd.

Idag, 80 år senare är det stora landet i öster, Ryssland vår dags kopia av samma utveckling. Dess ledarskap visar samma tendenser som då för 80 år sedan. Förtryck av oliktänkande. Hård samhällskontroll. Maktspråk som tar sig allt tydligare uttryck, de frihetstörstande länderna Tjetjenien och Georgien är kuvade med vapenmakt. Nu har turen kommit till Ukraina, och presidentrådgivaren Malkov hotar öppet de baltiska länderna med utplåning.

Omvärlden kan välja att tigande och undfallande se på, och därigenom bekräfta en maktpolitik som kommer allt närmare de egna gränserna. Eller man kan med alla de fredliga medel som står till buds, och de är många i vår moderna värld, isolera galenskapen.

Som vanligt när demokratin ersätts av diktatur, blir det folket som får bära den största bördan, så också nu. Den dokumentär som visades i Dokument utifrån i början på november, och beskriver den ryska maktelitens kriminella övertaganden av företag i landet är också en spegling av den tyska kristallnatten 80 år sedan, men med än mer utstuderade metoder.

Ytterst ansvarig är den Putinledda regering som nu styr landet bort från fred och samarbete, mot alltmer av konfrontation. Omvärlden har här en verklig utmaning, dessvärre så ser det ut som att mönstret går igen.

2014.11.15

Jarl Strömbäck

1 kommentar:

Anonym sa...

Apropå din förr blogg "Anonym faghet" är det idag säkrast att skriva inlägg anonymt. Örnsköldsviks kommuns tjänstemän avsöker alla som skriver inlägg och det erhållna dokumenteras. Alla skulle tro att det inte existerar, men så är fallet
Ett inlägg på din blogg dokumenteras och sparas och när vederbörande söker utbildning eller högre tjänst kommer denne att konfronteras mot vad denne skrivet via olika internet-siter.
Så, var rädd om dem som skriver, publicera, även om inläggen handlar om det idag mest förbjudna att debattera, invandringsfrågan, tiggarplågan som drabbat vårt land, kombinerat med massinbrottsvågen som idag drabbat våra villa och fastighetsägare,(när vi var bortresta stals fyra relativt nya cyklar, värde ca 16000 kr, samt en motorsåg, en röjsåg, båda representerande ett värde av ca 13.000 kr, samt verktygs lådor till ett värde av 6500 kr (Bacho verktyg) ur vårt garage, om jag nu tillåts nämna detta.

Allt med största sannolikhet kopplat till den hejdlösa och onormala invandringen av icke västeuropeiska medborgare som nu sker till vårt land, om det finns någon längre som vågar uttala ordet "vårt land."
OBS VARNING! RASISTIST UTTALANDE"
Men Jarl Strömbäck, allt detta går honom förbi. Sverige idag är enligt honom som det en gång var i början av sextiotalet.
I egenskap av ägare till två fastigheter, en i glesbygd, en i stadsmiljö, har de senaste två åren inneburit sex inbrott, stölder för cirka 45.000 kr och skadegörelse för ca 114.000 kronor.Vem ersätter för detta? Ingen!

Vem ersätter för det förlorade förtroendet för vårt samhälle?

Vem ersätter för det förlorade förtroendet för vårt rättssamhälle?

Varför skall jag betala ...när alla andra bara förser sig?Alla, ingen nämnd, ingen glömd.Zigenare, dvs tiggarna tillåts av Polisen i Örnsköldsvik att köra omkring med avställda, oförsäkrade, obesiktade fordon.

Politiker som lagstiftare bryr sig inte längre.Allra minst om den enskilde medborgaren, den minsta men säkraste byggstenen i "vårt samhälle." Varning RASISTISKT UTTALANDE

Har Jarl S aldrig funderat varför försäkringsbolagen höjt år 2015 årspremier med 18 till 25 %?
Sover man så sover man.Sov gott!

Enligt Jarl Strömbäck är dessa förändringar i vår så tidigare så kända och välkänt trygga miljö inte värt att notera. Inte ens som en kommentar till ett blogginlägg.
Man kan ta sig för pannan för betydligt mindre.
Väl medveten är jag att denna bloggkommentar kommentar inte att publiceras.