onsdag, november 12, 2014

Anonym faghet



Att bloggar likt denna möts med kommentarer är inte fel, det är snarare ett uttryck för intresse som bör uppmuntras. Men det innebär inte att vem som helst i anonymitetens namn kan räkna med att få sina kommentarer publicerade oberoende av dess innehåll, oberoende av en källkritisk och/eller faktakritisk granskning.

Som ansvarig för bloggen har det funnits många tillfällen där den gränsen har varit tunn, och inlägg måste förpassas till ej publicerade. På senare tid har kommentarer från undertecknaren Anonym, utan eget namn naturligtvis, förärat bloggen ett par inlägg där anklagelseakter har varit grova, och saknat möjlighet för en verklig faktakontroll.

Av allt att döma har det uteblivna publicerandet retat skribenten, eftersom följande var budskapet i det senaste inlägget:

. Fegt , jarl Strömbäck, som i decennier ställt dig själv i fronten för att alla skall ha rätt till Forum att uttrycka sina åsikter. Bedrägerierna, som nu är en följd av de öppna gränser du så ivrigt förespråkat visar sig med all tydlighet. Allt är nu fritt att stjäla. etc…..

För att få en insändare godkänd i dagspressen krävs att skribenten uppger namn och adress, inlägget kan sedan publiceras under pseudonym. Om skribenten i det här fallet är intresserad av en dialog med undertecknad som ansvarig för bloggen, vore det klädsamt om vederbörande tydliggjorde sin identitet.

Liberala Vindar är ingen rasistblogg, där finns säkert andra med den agendan. Det innebär inte att inte också immigration och integration måste kunna diskuteras, vilket också gjorts under de snart 9 år som bloggen varit verksam.

Vilken feghet som är störts, den som ständigt gömmer sig under anonymitetens mantel, eller den som tydligt står upp med sitt namn, får gärna läsarna avgöra. För egen del finns en strävan att Liberala Vindar skall ta upp viktiga samhällsfrågor med både internationell, nationell som lokal prägel. Men svepande anklagelseakter med tvivelaktig sanningshalt kommer också fortsättningsvis att hamna i gruppen ej publicerat.

2014.11.12

Jarl Strömbäck

 

 

Inga kommentarer: