torsdag, augusti 28, 2014

Facit Sekab



 

”Dags för facit, eller om man så vill en verkligt kritisk granskning. När Örnsköldsviks svindlande affärer i Sekab och Domsjö Fabriker drogs igång för 10-15 år sedan, var det ensamt att stå i kf-s talarstol och säga nej och reservera sig mot affärerna. Samtliga övriga partiföreträdare tillstyrkte. Nu väljer de forna beslutsfattarna att lasta över hela skulden och bördan på en person, vilket i sig är anmärkningsvärt. Skuldbördan bör bäras också av företrädarna för M,KD,C och V. Se uppdrag granskning ikväll 20.00”

Ovanstående text skrev igår (27.8) lunch, ett antal timmar innan programmet uppdrag granskning skulle komma med sin dom över de affärer Örnsköldsvik ledarskap gjort sig skyldigt till, och som kostat kommunen oerhört mycket pengar. Pengar som hade behövts för att stärka kommunen på områden som vägar och vatten, skolor och äldrevård. Skeenden som förövrigt undertecknad skrivit om under rubriken ”Vanstyrets politik” för redan ett par år sedan.

Det finns anledning att nu kommentera med några synpunkter. Rubriken ”Vanstyrets politik”är inte tänkt att läsas som pekfinger mot enskild person, utan långt mer mot det fullmäktige som tillät händelserna att ske. I fullmäktige är nämligen alla röster lika värda. Där prövas också integriteten hos de ledamöter som fått förtroendet att företräda medborgarna. De hade var och en haft möjligheten att rösta annorlunda än man gjorde.

Och när det gäller partierna enligt ovan, så borde dom ha modet att också bära sin del av bördan, den skall inte lastas endast en person.

2014.08.28

Jarl Strömbäck

 

Inga kommentarer: