onsdag, juli 23, 2014

Det som sägs?



Undertecknad lyssnade till samtliga partiledartal i Almedalen. Miljöpartiets var inte ett av de bättre, det är märkligt att det partiet kan favoriseras på det sett som sker, och som är belagt i vetenskapliga undersökningar. Miljöpartiet må rida på sin förmenta idealism, men den har avarter som är allvarliga i sin förlängning.

Nedanstående adress är värd en granskning. Ord och jämförelser blir tydliga, om man sätter in dem i sin alldeles egna kontext. Det gör författaren till bloggtexten.


Nog om det, texten talar för sig själv.

Om man analyserar de olika talen så blir kontentan att inget kommer att göras åt pensionerna, vår tids största sociala nedskärning. Efter att ha avslutat läsningen av KG Schermans bok ”Pensioner på Villovägar”, är det bara att konstatera att med den politik som ligger, och tyvärr alla de etablerade partierna mer eller mindre stödjer, så går välfärdslandet Sverige in för allt större sprickor i det avseendet. En medveten strategi som också ger ett ökande beroende av ”fattigstöd”.

Ur den synpunkten är det viktigt att alla konstruktiva krafter nu mobiliserar, den samhällsomvandling mot ett alltmer individuellt samhälle som pågår, kommer att rasera mycket på sin väg.

2014.08.23

Jarl Strömbäck

Inga kommentarer: