onsdag, juli 16, 2014

Medieskugga mm.


 

Att befinna sig ute i vår vackra skärgård under sommaren, är i sig en nyttig påminnelse om att det som stadsbon ser som självklart, bara på kort avstånd därifrån blir till en begränsad nyttighet.

Bredband blir mycket smalt band när hundratals människor i båtar eller andra resesätt skall koppla upp sig med mobiltelefoner, datorer och läsplattor mot tunna 2-g nät. Då står det still, om man nu inte vill vara ute mycket sent på natten eller tidigt på morgonen.

Medieskugga skulle man kunna kalla det om man vill, och varför inte. Det behövs tidpunkter för avkoppling, det tycker till och med medieprofessorn som är del av besättningen.

Nu finns ju så mycket annat att göra. Gårdagens regniga dag blev till en upplevelse av hur en väl uppbyggd gårdsbutik kan fungera. Åk gärna till gårdsbutiken i Nordingrå, ät en god lunch och titta på det som finns att köpa. Det är värt besväret vill jag påstå. Den typen av entreprenörskap bejakar undertecknad verkligen.

Besöket på Mannaminne, paret Anders och Barbro Åbergs livsverk som nu har nytt ägarskap, väckte många minnen. Minnena av de samtal undertecknad hade med dem för ett antal år sedan, om framtiden för anläggningen. Det ifrågasättande motstånd som man ständigt mötte från politikens folk och myndigheterna. En av de största turistdragarna i länet, och en kulturmiljö som är unik också i landet i stort. Nu har det offentliga systemet tagit över. Kommer man klara uppdraget att fullfölja den mission som ligger i friluftsmuseet Mannaminne?

Tack, oändligt stort tack för det arbete ni lagt ner där borta, Barbro och Anders. Och tack för alla vänliga och fina samtal, också det igår vid vårt möte med Barbro Åberg.

När detta skrivs och förhoppningsvis kan läggas in på bloggen, befinner sig båt och besättning återigen på Ulvön. Dagens segling från Norrfällsviken är gjord, liksom dagens dopp och regnskurar är avklarade.

Allt som det skall med andra ord.

16.07.2014

Jarl Strömbäck

Inga kommentarer: