söndag, februari 16, 2014

OS-ande framgångar



Med 14 egna Vasalopp i bagaget och ett stort intresse för skidåkning, är det orimligt att inte kommentera undren i det nu pågående OS-tävlingarna. Av alla sporter är skidåkningen den som intresserar undertecknad mest. Kanske har det med den svett och möda som ligger bakom framgången. Kanske har det med kampen att göra, den enskildes kamp mot klocka och medtävlare.

Hur som helst med det, skidornas ädla sport är stor i vårt land, det visar inte minst det stora intresse som finns för både motion och tävlan.

Och när nu ”under sker”, som de i OS-spelen, då finns det anledning att glädjas med utövarna. Visst solkas IOK-s trovärdighet än en gång genom det sätt som spelen presenterats i olika dokumentärer. Korruption, polisvåld och slavliknande arbetsförhållanden har skapat den miljö som vi nu ser tävlas i.

Om det finns mycket att orda i den Putinstyrda hårt kontrollerade ryska verkligheten. Men det förtar inte den bedrift som görs av de aktiva. Den bygger på hårt arbete, och förtjänar vår respekt.

Så, utan att nämna några namn. Tack för glädjestunderna vid TV och radioutsändningarna. Ni som segrar lyfter också upp oss andra. Framgång föder framgång heter det ju. Låt oss hoppas på att det också stämmer i vidare mening än den rent sportsliga.

2014.02.16

Jarl Strömbäck/SPI Välfärden

Inga kommentarer: