lördag, februari 08, 2014

Tvillingsystrar



Tidig morgon i Nyköping. Om ett par timmar fortsätter valupptakten med SPI-Välfärden. Ett möte präglat av fina samtal i goda vänners lag. Men nu några tankar i annan riktning.

I torsdags (6.2) visade SvT dokumentären ”Tvillingsystrar”, en film som berörde på ett alldeles speciellt sätt. Tydligen inte bara undertecknad, eftersom Skavlan hade med flickorna, nu 11 år gamla, i sitt program den 7.2.

Den glädje som de två huvudpersonerna visade, och det budskap programmet förmedlade, var starkt. En av de frågor det lämnade, var också den om slumpens makt, eller tron på ett högre väsen och dess makt att påverka?

Tvillingflickorna hade inlämnats av okända föräldrar till ett kinesiskt barnhem. Sagan om flickornas öde, åtskillnad och återförening skall inte den här bloggen förmedla, den skall förmedlas av en av de finaste dokumentärer undertecknad sett. Den finns på SVT play, så se den om ni inte har gjort det.

I den religiösa världen, och också liknande rörelser har man tron på att någon eller något styr i andlig mening. Den känslan var för undertecknad, tillsammans med den värme och glädje filmen förmedlade, ett bestående intryck värt att bevara.

2014.02.08

Jarl Strömbäck

 

Inga kommentarer: