onsdag, juli 13, 2011

sol, sommar.

Sol,sommar och lekande barn. Dagens blogg får lämna det vanliga granskande synsättet för ett annat väl så viktigt. För så är det väl att där glädjen finns där lever skapandet. Där växer människor i gemenskap.

30-talets stöveltramp skall aldrig få upprepas, det var ju den lärdom man gjorde då, för ett par generationer sedan. Men håller den lärdomen på att glömmas?


Lekande barn är livets framtid. De kan vara ljusa eller mörka, ha blå eller bruna ögon. Alla bär dom på samma behov, sin livs dröm. Kanske inte medveten, men gömd i lek och stoj.

Sommarens segling har kombinerats med ett 40-årsfirande, vackert och spontant, privat och byggt på gemensam delaktighet. Och en tummelplats för mötets 10-tal barn från olika delar av världen. Från vårt fria land och från det Syrien där nu människor, också barn mister livet för sin rätt till åsiktsfrihet.

Vi bär ett stort ansvar, vi som ännu minns den gamla tiden. Att inte låta oförsonlighet och åsidosättande bli dominerande i vårt tänkande. Det var inte judarna och zigenarna som startade andra världskriget, det var stöveltramparna i sina bruna och svarta skjortor.

Jarl Strömbäck

Inga kommentarer: