onsdag, oktober 20, 2010

Falsk marknadsföring

Vi har sett dem ett antal gången på senare tid, senast måndag den 18.10. Annonserna i ÖA där det stora bilbolaget gör reklam för den kompletta bilanläggningen. Inte nog med det, man skriver också ”Tankstation med alla bränslen”.

Glad i hågen åker miljöhjälten som köpt biltypen som inte ger några utsläpp av skadliga gaser alls för att tanka biogas. Det renaste bränsle som finns och dessutom det som på ett överlägset sätt också drar nytta av vårt avfall i samhället. Men se det hade det stora bilbolaget inte tänkt sig, trots att man representerar ett bilmärke som också tillverkar och säljer mängder av biogasbilar i andra delar av landet?

När person ett inte kunde svara på var tappen fanns, inte heller person två, så lyckades i alla fall person tre informera om att det troligen var något fel på annonsen? Måhända var det inte annonsen det var fel på, snarare då viljan och förutseendet att arbeta för ett riktigt miljövänligt drivmedel.

Det finns mycket kvar att göra i kommunen som gör anspråk på att vara kommunen i världsklass. I det här fallet är man närmast att betrakta som ett u-land.

2010.10.20

Jarl Strömbäck
Relingsvägen 22
89178 Bonässund
070-6727669

Inga kommentarer: