söndag, juni 27, 2021

Midsommar 2021

 Midsommartid och politiskt kaos i vårt ”välordnade” land i norr. Det av Centern och Socialdemokraterna så omhuldade synsättet att 30% av väljarkåren skall hållas utan inflytande i politiken, eftersom man röstat på Vänstern och Sverigedemokraterna, har nu havererat. Naturligtvis söker man då syndabockar på annat håll än i det egna agerandet. Det parti som skall offras på demokratins altare är enligt S och C det 100-åriga Liberala partiet.

Processen har pågått under åratal, alltsedan Bondeförbundet valde bort sina ursprungliga rötter, för att bli den uttalade konkurrenten om de liberala tolkningarna. Sedan dess, och i synnerhet under Annie Lööfs ledarskap, har man sökt vägar att marginalisera Liberalerna som parti.

Manipulation kallas det ibland, annars också politisk strategi. När Centern fick med Liberalernas dåvarande svaga och trötta ledning (Jan Björklund) på Januariavtalet lämnade helt logiskt den halva av liberalernas väljarkår som ansåg sig vara borgerliga, och Liberalerna blev ett krisparti. Jan Björklunds förtroende var förbrukat och han insåg att han måste lämna ledarskapet.

Till ny ledare valdes Nyamko Sabuni, känd för att vara principfast och stark i sin argumentation. När så Vänstern med marknadshyrorna som skäl utlyste misstroendet mot regeringen, hade Centern mycket lätt kunnat tillmötesgå Vänsterpartiets krav på att slopa &44 i avtalet, men vägrade och misstroendet var därmed ett faktum.

Politisk ohederlighet är inte vacker att uppleva, men tydligare än den manifesteras nu av Centern kan den knappast bli. När nu krisen utlösts pga. Centerns agerande, då gör Annie Lööf allt hon kan för att skuldbelägga Liberalerna. Nu är inte marknadshyrorna viktiga längre för Centern, nu kan hon tänka sig sänkta skatter som del i en ny överenskommelse. Dimridåerna riggas för att undkomma skuldbördan.

Centern av idag är inget liberalt parti, det är ett manipulativt och samhällsfarligt parti genom sitt agerande, inte bara på detta område. Energiområdet och det oresonliga drivandet av vindkraften är också ett samhällsfarligt agerande.

2021.06.27

Jarl S

Inga kommentarer: