torsdag, februari 18, 2021

Vinterland

Regntunga skyar över landets västra kust. Inom de kommande dagarna skall årets 3 veckor långa vinter med snö och kyla tvättas bort av kommande regn. Så återgår alltet till vägen mot vår och blomning. Nog är det något att längta till.

Men innan dess finns många stunder av ädel kamp i vita vidder att titta på genom den förträffliga vinterstudions försorg. Och de stunderna måste få sin tid och uppmärksamhet, något som statistiken också visar att tittarna uppskattar.

Annars har vinterkylan de gångna veckorna, äntligen väckt liv i frågan om den långsiktiga utvecklingen av vår energiförsörjning. Skall den få fortsätta bygd på skövling av enorma arealer av mark, eller skall man återgå till det som under årtionden varit grunden för vår utveckling och välfärd, vatten-och kärnkraft? Den av vindkraftsindustrin orsakade och för miljön fullständigt ansvarslösa förstörelserna i våra naturområden som den subventionerade vindkraften innebär, börjar äntligen ifrågasättas.

I det sammanhanget går det inte att förundras över att den myndighet som är satt att värna om vår natur, Naturskyddsföreningen, har gjort sig irrelevant genom att så entydigt och reservationslöst ställa sig på Vindkraftsindustrins sida i debatt och beslut. Inte undra på att politikens och myndigheters trovärdighet i folkmun ifrågasätts.

I dagarna noteras än en gång att Sveriges sätt att hantera pandemin har stridit mot både WHO-s rekommendationer, och sätt som mer framgångsrika länder valt. Resultatet har också blivit därefter, fataliteterna tillhör de största i världen sätt som del av befolkningen. Att det leder till ilska och även hot och hat gentemot ansvariga beslutsfattare har sin förklaring. Glädjande nu att vaccineringen nu påbörjats. Må den få de positiva effekter vi alla ser fram emot.

Och ute i den stora världen segade demokratin i USA, samtidigt som förtryckets och enväldets metoder dagligen redovisas från Belarus, Ryssland och Myanmar. Så demonstreras dagligen kampen mellan gott och ont.

2021.02.18

Jarl S

Inga kommentarer: