tisdag, februari 09, 2021

Politikens dilettanter

 Vinterkylan har bitit sig fast i landet i norr. Den Tredje veckan har påbörjats, med temperaturen konstant under noll grader. Och för de som älskar vintern med snö och skridskoåkning är det perfekt. Också backarnas barn och vuxna har naturligtvis på samma sätt fått utlopp för sin glädje och kreativitet.

Samtidigt vållar kylan problem i vårt land. Ett land som medvetet förskingrat den energiberedskap tidigare generationer skapade. Där vattenkraft och kärnkraft som två goda syskon såg till att landets industrier och folk fick alla den elektriska energi man önskade. Nu är det till stor del förskingrat.

 Politiska opportunister har fått ett grepp över politiken, vilket orsakar oerhörda skador. Miljardernas mångfald, pengar som kunde använts till välfärd och annan infrastruktur, används för att subventionera olönsam och skadlig vindkraft. En vindkraft som dessutom skövlar oerhört stora ytor, och förstör livsförutsättningar för allt levande i sin närhet. Hur det kan vara miljövänligt är en gåta.

Att avvecklingen av vår fina energibalans tillåtits fortgå bygger på myter och lögner, och att det urbana Sverige som inte ser det hela rent fysiskt, svalt den propaganda man matas med ständigt. Om nu äntligen utvecklingen drivs till sin spets av vargavintern, är det utmärkt. Så låt oss få ytterligare några veckor när industrin måste stänga ner sin verksamhet, och gärna också några stadsdelar i våra större städer stängs ner. Då kanske medvetenheten ökar, vilket vore utmärkt.

Tills dess får vi nöja oss med att notera att energipriserna rusar i höjden när smutsig el, sådan som kommer från kolkraft i Polen och Tyskland, importeras för att ”rädda landet”. Just den typen av el som vindkraften skulle frälsa oss från.

Politikens dilettanter har lyckats med konststycket att försätta landet i akut kris i energifrågan.

2021.02.09

Jarl S

Inga kommentarer: