onsdag, februari 03, 2021

Vinterdagar 2021

Vinterdagar, en härlig påminnelse om att vi lever i vinterland under delar av året. Också på landets västra kust är det minus på termometern, och nejden lyser vit av fallen snö. Må det få vara så nu ett tag. Februari är ju också statistiskt sett året kallaste månad.

Vintersporterna har sin högsäsong, och för oss som inte själva kan deltaga, återstår att följa den ädla kampen i vita spår. Också den dramatisk att följa. Men nu till andra följder av vintern.

Med vinter följer kyla och snö. När det stora högtrycket ligger över landet blir det riktigt kallt i vårt land. Vinden lyser med sin frånvaro, eller kombineras med ofta hårt snöfall. Vindkraften mister i stort sett helt sin kraft, och vårt ledarskap har valt att stänga ner den mest utsläppsfria och säkra energikälla vi har, nämligen delar av väl fungerande kärnkraft. En galenskap som nu innebär att vi tvingas importera massor av smutsig el från andra länder för att inte lamporna skall slockna i de svenska hemmen.

Under mer än 40 år har vi haft en för vårt välstånd och vårt land fantastisk miljömix i kärnkraften och vattenkraften. När nu politikens ledarskap väljer att montera ner den källan till välstånd, så gör man det till ett högt pris. Ett pris som primärt får bäras av de som direkt drabbas av vindkraftsindustrins utbyggnad, men som också kommer att få bäras av den urbana befolkningen. En utveckling som redan påverkar vårt lands välstånd och utveckling genom att miljardernas mångfald av offentliga medel nu slukas av vindkraftsindustrin profitörer.

Och nog är det en paradox, att personer och partier som anser sig vara för miljön, väljer att rasera livsförutsättningarna för människor och djur genom den enorma skövling som den subventionerade vindkraftsutbyggnaden medför. Oerhört stora landområden, och nu även kustfarvatten, förvandlas till industriområden.

Redan har mycket stor skada skett. Kommer en omsvängning att ske i det politiska ledarskapets heliga rum? Och skall det tåliga folket så småningom också inse problemens vidd?

Staden kan inte överleva utan landet!

2021.02.03

Jarl S

Inga kommentarer: