fredag, oktober 09, 2020

Höstvindar

Höstens vindar och tidvis piskande regn har dominerat de senaste dagarna. Det är helt i linje med årstiden kan man tycka, promenaderna blir friska och säkert också nyttiga.

Dagens blogg får gå i debattens tecken. Debatten mellan presidentkandidaterna Trump och Biden har av opinionsmätningar att döma stärkt Biden inför valet den 3.11. Översittarfasonerna Trump använder slår tillbaka på honom, med all rätt.

Desto intressantare blev debatten mellan vice presidentkandidaterna Pence och Harris. Även där tycks demokraten Harris ha blivit vinnaren. Debatten formade sig i stor utsträckning till en kamp om trovärdigheten. Faktakollen som görs efter debatten har visat på att Pence förlorade den.

 Propaganda är ett politiskt uttryck för reklam, man väljer att utmåla sin motståndare som dålig samtidigt som man lyfter fram egna förmenta fördelar. När sedan faktakollen visar att budbäraren ljugit medvetet slår det tillbaka mot denne. Pence sätt att dominera och bryta mot debattens överenskomna regler var också ett uttryck för maktfullkomlighet som slår tillbaka.

Fortsättning följer sedan Donald Trumps Covid-19 period av allt att döma blev kort. Hans sätt att elda på vapenmaffians informella militia har burit frukt. En komplott i Michigan som skulle inneburit bland annat kidnappning av delstatens demokratiska guvernör, stoppades av FBI innan den hann genomföras. Som man sår får man skörda, och Trump administrationen eldar på de krafter som med vapenmakt vill krossa demokratin i landet.

Aldrig har USA som demokratisk nation utmanats mer än just nu.

2020.10.09

Jarl S

Inga kommentarer: