torsdag, september 17, 2020

Politik ifrågasatt

Höst i luften och ömsom dimmor och grått, ömsom soliga agar. Så är september också den första höstmånaden. Besöket ute på ön häromdagen var fint. Vi var många som sökt oss ut i det då fina vädret. Badet i det ännu 17-gradig havsvattnet var kanske årets sista. I vart fall skulle pirens badplattform tas in under denna veckan.

På nationell nivå fortsätter den märkliga politik som gynnar de rika och välbärgade, och straffar de som inte har de förutsättningarna. Aktuellt i det avseendet är de utomordentligt stora subventioner, mer än 10% som staten ger de som köper svindyra elhybrid bilar. Bilar som oftast är stora och tunga, och utrustats med en liten batteridrift, men i allt väsentligt använder traditionell motor för sin drift.

 För att betala de subventionerna vill man nu chockhöja fordonsskatterna på äldre bilar. De som inte har råd att köpa lyxbilarna, skall betala de subventioner de ges av politikens gröna ideologer. Inte undra på att ilskan och misstron mot politikens ledarskap ökar.

Nu till den stora världen och dess ledarskap. I bloggen har USA-s nuvarande president sedan tillträdet kallas konfliktsökande. Han har lyckats med sin försatts att helt splittra det amerikanska folket, ett vi och dom utefter synen på ras och tillhörighet.

Han har även använt samma synsätt och handlande i internationell mening. FN har liten eller ingen betydelse i Donald Trumps USA. WHO bojkottas och fråntas sina anslag för att han inte gillar dess slutsatser. Handelsrestriktioner införs och ändras alltefter den lynnige presidentens humör och tyckande. Relationerna till traditionella vänner typ EU, förefaller mindre viktiga än de med traditionella motståndare som Ryssland och Nordkorea.

Och för Donald Trump existerar inga klimatproblem, trots vetenskapens förklaringar av de bränder som nu gjort 10.000-tals människor hemlösa på den amerikanska västkusten. Det amerikanska valet den 3 november, är ett ödesval för en hel värld.

2020.09.17

Jarl S

Inga kommentarer: