lördag, april 06, 2013

Kommentarer




Kommentarer kan ibland vara av den digniteten att de kan få bärande position också i bloggen. Därav nedanstående kommentar som kan läsas under Liberala Vindar/Man tackar och bugar.

Tackar och bugar underdånigast gör sannolikt också den journalistik som gör sig till förmedlare av maktens synpunkter, långt mer än att ens våga vara kritisk. Å andra sidan vore det väl förmätet att förvänta sig någon Torgny Segerstedt på den aktuella lokaltidningen.

Visst kan det vara av intresse för en observant läsare att i den artikel som åberopas nedan, notera att kommunstyrelsens ordförande anser att fullmäktige, inklusive undertecknad skall foga sig i majoritetens i fullmäktige beslut. Så talar makten när den är på glid bort från demokratin. 

Citat

Hej
Stå på dig Jarl. Du har kommunens medborgares stöd bakom dig.
Ortstidningen Allehanda var väldigt orättvis och dess redaktör, vilket förvånade, uppträdde synnerligen osympatiskt i sin artikel den 4.4 rörande dina anmälningar till förvaltningsrätten rörande kommunens handlade och uppträdande gränsande till kriminalitet.

Vad redaktören verkar ha fastnat vid som huvudtema, är att SPI består av ett par personer med olösta inre konflikter, vilket vi läsare av Allehanda aldrig har uppfattat det som.

Nää...koppla nu greppet, kom igen med nya krafter och såga majoritetspartiet rejält inför det kommande året. Nästa år är det valår, och då satsar majoritetspartiet stort för att behålla makten i fullmäktige.

Det är tråkigt att oppositionsrådet och dennes bisittare, herr Melin och hans kompis Näslund inte bryr sig mer och visar prov på engagemang i att ta grepp på politiken.

Men, kan det vara så, att kommunala löneersättningar korrumperar? Ersättningar, ekonomiska, blir viktigare än engagemang?

För hur det nu än är, så är det våra gemensamt inbetalda skattepengar som skall få det hela att fungera.
Är det då förmätet att kräva verksamhet och resultat?
Slut på citat

Ett varmt tack för kommentaren, och när det gäller lagprövningar så kommer de att fortsätta när så erfordras. Den lagliga rätten borde tillämpats i mycket högre grad i kommunen norr om skogen. Då hade kanske en del av galenskaperna som nu ligger som en ekonomisk piska över verksamheterna, kunnat undvikas.
2013.03.06
Jarl Strömbäck/SPI

Inga kommentarer: