lördag, maj 28, 2011

Tio små negerpojkar

Kommer ni ihåg den gamla berättelsen om 10 små negerpojkar som försvann den ene efter den andre? Den har sin liknelse i kommunen norr om skogen, fast ändå inte? Så här är det nu.
Kommunen som gjort sig känd för sina vidlyftiga affärer och sitt världsklasstänk, hade bestämt sig för att organisera om för att spara pengar. Det skulle bli färre förvaltningar och chefer var det tänkt.


Chefer kostar mycket pengar, ca 60.000 kronor i månaden, och med sociala avgifter och sånt blir det ca 100.000 eller för vissa ännu mer. Nu visar det sig att de gamla cheferna de blir kvar med sina fina löner, bara det att de fått alternativa jobb, lite lämpligt svåra eller lätta hur man nu ser det. Istället för att spara på chefskostnaderna, ökar de med några miljoner.

En tanke som kanske är riktigt dum kom för mig, hur skulle det vara om alla de som exempelvis inom omsorgen tycker att omorganiserandet inneburit stora försämringar, också fick nya lämpligt anpassade alternativa jobb med bibehållen lön och sånt. Eller bara ett rejält medinflytande över schemaläggningar och jobb? Det kanske vore en bra och verklighetsanpassad åtgärd? Och så slapp dom bli sjuka och må dåligt.

Det finns mycket att göra för den som vill vara bäst i världen.

2011.05.28
Jarl Strömbäck

1 kommentar:

Anonym sa...

Inte för inte kallas kommunhuset och framförallt skolkontoret för "vuxendagiset". Tänk alla avdankade skolledare som tillbringar sina ca fem sista yrkesår yrkesår där med fullständigt meningslösa uppgifter. Utredningar om barns läsande av serietidningar, om barns användande av cykel på fritid, om föräldrars fritidsvanor-dryckesrutiner, om barns vanor att sova med syskon eller annan vuxen. Ibland ser man dem nere på stan,mitt på blanka dagen, sittandes på en bänk vid torget, stirrande med tom blick ut i tomma intet.Jag tycker oftast synd om dem. Vilket avslut.Men...de ska ju leva de också. Men de Fem på bild i Allehanda, de ler samtliga förnöjsamt. Tacka för det. Och en än större leende kommundirektör med den fetaste lönen, fintar lätt bort redaktören med svaret "att ingångna avtal skall hållas" Häpp!