onsdag, juli 17, 2019

Äpplen och päron

Spikens gästhamn i Ekens skärgård i Europas 3-e största sjö Vänern. En trevlig turistort i kustbandet som besöks från både sjö och land. Här vilar eskadern med båtar som valt utforskning av Vänern som årets tur. Vi umgås, läser och kopplar av mellan körningarna från hamn till hamn.

Rapporterna från bemanningsföretaget är tydliga. Vi är mitt i semestertiden och mängder av serviceföretag söker folk som kan bemanna alla dessa enheter. Det kan handla om allt från glassbarer och restauranger till kollektivtrafik och äldreboenden. Bemanningsföretaget har mycket att göra för att hjälpa till att fylla de luckor som uppstår. Här finns också många av de instegsjobb som nya svenskar söker och finner. På det sättet får integrationen ett verkligt innehåll.

Samtidigt krigas det på städers gator om det illegala kapitalet. Det som uppstår när festsugna personer, unga eller vuxna, betalar stora summor för att köpa droger av olika slag för sitt festande. ”Follow the money” är ett etablerat begrepp. Ett begrepp som är avgörande för de gängkrig som nu målas upp som ett stort hot mot lag och säkerhet i vårt land. Det är drogpengarna som föder den utvecklingen, men om det skriver inte tidningarna.

Media och politiken måste nu på allvar ta på sig uppgiften som folkbildare. Få människor, inte minst de som betraktar sig som ursvenskar, att inse att festdrogerna är det gift som skapar de skjutningar och gängkrig vi ser i vårt land nu. Bara ett kraftfullt agerande för att stoppa spridningen av knarket kan få stopp på den utvecklingen.

Det är dags att peka finger åt de som finansierar gängkrigen, nämligen köparna av drogerna. När skall vi se media och politik gemensamt tydliggöra den rollen.

2019.07.02

Jarl S

Inga kommentarer: