onsdag, december 18, 2013

Potentiella terrorister?



Det var kommunfullmäktige i kommunen norr om skogen häromdagen. Som vanligt en alldeles speciell upplevelse, och den här gången med ett skrämmande inslag ur vår kommunala verklighet. Fullmäktige antas tydligen hysa potentiella terrorister?

En av dess mer provokativa medlemmar tillhörigt partiet med det tankeväckande namnet SPI-Välfärden, hade nämligen tagit sig oskicket före, att ställa frågor om kommunens vattenförsörjning. Detta baserat på ett cirkulär från organisationen SKL (Sveriges Kommuner o landsting) som uppmanar kommunerna att göra riskanalyser avseende sin färskvattenförsörjning..

En vattenförsörjning som det gångna året i kommunen norr om skogen visat sina mycket tydliga brister genom återkommande avbrott, somliga dygnslånga och med krav på kokning av vattnet när det återkom. Förnyelsetakten när det gäller rörsystemen som ligger i marken visade sig vara 125 år, vilket förklarar en del kanske man kan tycka.

Mot den bakgrunden ställdes följande frågor:

                    Görs riskanalyser?

                    Kan fullmäktige i så fall få ta del av de riskanalyserna?

Svaret som avlämnades av kommunfullmäktiges ordförande, tillika ordförande i det kommunala vattenbolaget, blev att den typen av information är sekretessbelagd, eftersom kännedom på området kan leda till angrepp på anläggningarna?

 Tror kommunledningen att kommunfullmäktiges ledamöter med hacka och spade skall ge sig ut i markerna för att sabotera ledningssystemen? Eller kan det vara så att det finns omständigheter runt hanteringen av vårt viktigaste livsmedel vattnet, man anser vara så hemliga att inte ens kommunens högsta beslutande organ KF- ledamöterna kan få del av dem?

Tillsvidare och i väntan på annan information kan vi alltså konstatera att fullmäktiges ledamöter tydligen betraktas som potentiella terrorister?

Visst är det fantastiskt?

 

2013.12.17

Jarl Strömbäck

 

Inga kommentarer: