tisdag, juli 10, 2007

I dårarnas paradis!



Sverige är ett märkligt land. Bäst i världen, det vet väl alla! Om bara vi 9 miljoner svenskar gör det rätta så räddar vi världen och sover gott om natten.

Så kommer det sig att det kloka ledarskapet nu aviserar en dubblering av kostnaderna för elektrisk energi. Det skall ske genom höjda kostnader via utsläppsrätter på energi producerad med vatten-och kärnkraft som inte skapar några utsläpp att beskatta. Vad gör väl det, logik är bara tråkigt! Dubblerade kostnader för villaägaren innebär för många 20-30.000 kronor högre pris på elräkningen per år, en bagatell för vårt kapitalstarka folk?

För att ytterligare markera vår vilja att förbättra världen skall drivmedelskostnaderna fördubblas. 20 kronor litern för bensinen, oberoende av vad världsmarknadspriset är. Så garanteras att vi alla får lära känna vår kära hembygd bättre, och inte slösar tid på onödigt resande?

Härliga tider för politikens rosenrasande goda idealister, liksom för dess penningsamlande Joakim von Ankor. Och tänk vilket välgörande slag det blir mot konsumtionssamhället. Härligt med tomma skyltfönster där onödiga butiker förr bjöd ut varor som folk hade råd att köpa.

I dårarnas paradis går idealisterna strålande av glädje fram likt självmordsbombare, häftigt applåderade av politikens överstepräster, vilka ser kassakistan svälla alltmer. Och i Zimbabwe gapar hyllorna tomma.

10.7.2007
Jarl Strömbäck

Inga kommentarer: