torsdag, september 15, 2022

Logiskt facit

 Så är då vårt omtalade och av många efterlängtade val klart. Vinnare och förlorare utsedda av det röstande folket. Och resultatet skall analyseras och kommenteras.

Att uppstickaren SD nu seglat upp till posten som landets näst största parti förvånar och skrämmer många. Ändå borde det vara så tydligt givet utvecklingen under de senaste åren.

Vi har haft regeringar som låtit sig styras av svansen i svensk politik, små radikala partier. Resultatet har blivit nedläggning och förstörelse av vårt generationslånga och väl fungerande energisystem. Istället har glesbygdernas folk fått se sina livsbetingelser förstörda av enorma vindkraftsparker, oftast med utländskt ägande. Skövlingen av naturområden och miljöer som är enorma, men inte syns från Rosenbad.

Våra fiskevatten har tömts med politikens goda minne, och skall nu planteras med enorma vindkraftsområden är det tänkt. Någon hänvisning till ”vetenskap och beprövad erfarenhet” erbjuds inte, däremot politiska floskler som människor sedan länge slutat tro på.

Att landets ornitologer, kustfiskets representanter och en engagerad allmänhet sedan länge varnat för utvecklingen har inte hörsammats, inte ens av den myndighet vars uppgift det är att skydda våra naturområden.

Valresultaten borde vara tydliga och lätta att förstå. De utgör ett direkt facit på de gångna årens politik. Svensken är inte rasist, men ser problemen och vill se förändring.

2022.09.15

Jarl Strömbäck

0706727669

Inga kommentarer: