torsdag, november 30, 2006

Storebror ser dig!

Ett varmt tack för visat intresse till personerna bakom adressen Prominarent, Russia, som endast 45 minuter efter att jag publicerat min blog ”Nyfascistisk rysk utveckling ” kl. 22 på kvällen den 28.11, redan loggat in och läst den 3 gånger. Det är imponerande, jag hoppas FSB-herrarna/ damerna hade mycket nytta av läsningen. För så är det i vår västliga kultur, att respektfull öppenhet i meningsutbyte är långt trevligare än lönnmord på meningsmotståndare. Den insikten hoppas jag att också mina ryska läsare en gång skall förmås att uppfatta. Mir(ryska för fred) är vägen till frid och välgång inte bara för barnsoldater i det kaukasiska krigen, utan också för och gamla babushka. 2006.11.30 Jarl Strömbäck

1 kommentar:

karidola sa...

Inget nytt under solen, käre bror.
Som Roland von Malmborg skrev,
"Ja varje gräns fungerar utmärkt som lins
Båda sidor ser man - monstrerna finns."

Åtal, fördomar, generalisering... herre Gud, vad tråkigt e de att leva...

Du kanske förväntar dig att man kommer till varje pris försvara Putins blodtörstiga regim. Nä, lönlöst, meningslöst är det dessutom finns en mycket trevligare hobby att översätta sångtexterna till ryska.
Låt oss bara byta det ordet "rysk" till "rysslands", så blir det lagom. Ryssland har alltid varit ett mångfalt samhälle medan Putin har aldrig varit ryss.

Undrar hur det kommer sig då att "respektfull öppenhet i meningsutbyte" kräver inloggning och moderering som är ett förstadie till censur.
Apropå providernamnet, det stavas Promiranet. Vi i Ryssland har också Whois
http://www.webnames.ru/
men vår östliga (läs:felaktiga, mindrevärdiga, mm) kultur förbjuder oss ange andras privata personuppgifter på nätet.
Dags att höja en skål for Karl XII,
utan nån ironi.
du är välkommen
http://karidola.livejournal.com/#item1702