torsdag, oktober 14, 2021

Se om sitt hus

 Begreppet att se om sitt hus har stor betydelse, inte minst avseende de senaste åren. Ordspråket kan tolkas på många sätt, i vår speciella tid är knytningen till energiförsörjningen given. När detta skrivs rusar kostnaderna, och har passerat 4 sek/KWH i vårt område. Den som sett till sitt hus i det avseendet, kommer att skörda frukterna mycket påtagligt framgent.

Väl medvetna om att vi skulle gå in i en period av sviktande elektrisk energi, givet stängningarna av delar av kärnkraftverken, lovade staten tidigare 25%-iga subventioner för de som monterade solceller på sina fastigheter. Energibolagen, åtminstone det där undertecknad finns, kallade till möten där man lyfte frågan och propagerade för solcellerna. Och företagen som skötte om monterandet hade bråda dagar.

Resultatet var väntat, många boende i såväl villor som hyreshus kommer nu att uppleva en ny verklighet. De som såg om sitt hus och gjorde investeringen kan skratta och peka finger åt de som av brist på framtidssyn valde bort alternativet.

Återstår att konstatera att bristen på framtidssyn och överblick har ett pris, som man bäddar får man ligga.

2021.10.14

Jarl S

 

Inga kommentarer: